Donkere gedachten gesprek

Het zijn momenteel donkere dagen. De COVID-19 pandemie maakt deze nog moeilijker dan ze al zijn voor heel wat mensen. Daarom zetten we een lichtje voor ons raam om elkaar te steunen. De feestdagen komen er ook aan, niet eenvoudig voor de meest eenzamen in onze maatschappij. Wij, dachten wat kunnen we nog meer voor elkaar betekenen?

Het is vooral mentaal een zware last, er lijkt geen einde in zicht. Ergens weten we wel dat alles voorbijgaat ook “donkere gedachten” maar toch kan het ons helpen deze uit te spreken en te weten dat anderen ook eenzaam zijn, pijn ervaren, piekeren, geen keuzes meer kunnen maken enz… Je bent niet alleen met je gevoelens. Gelukkig kunnen ze ook veranderen. Ons kwetsbaar opstellen ten op zicht van elkaar kan mooie momenten opleveren.

Met dit online gespreksmoment wil DDSoft vzw kansen bieden aan mensen om zichzelf te zijn, hun masker even af te zetten en zich kwetsbaar te tonen. Respectvol luisteren we naar elkaar en bieden steun. De vragen opgemaakt door WATWAT zijn een leidraad om met elkaar in gesprek te gaan. WATWAT ontwierp ze voor jongeren (in het kader van Rode Neuzen dag) onder het motto: “waar je ook mee zit, donkere gedachten hebben we allemaal wel eens”. Het online opzet en de context creëert DDSoft vzw.

 

Wat?

Donkere gedachten gesprek via ZOOM. Na inschrijving krijg je een link in je mailbox die je gebruikt om deel te nemen.

Na een korte inleiding worden de deelnemers in groepjes geplaatst van maximum 4. Aangezien je je kwetsbaar moet opstellen mag je deelnemen met enkel je voornaam in beeld of onder een bijnaam. Er wordt een korte pauze voorzien.

Voor wie?

Iedereen is welkom. Voel je je wel eens eenzaam en verloren, wil je anderen een hart onder de riem steken in deze donkere tijden, kan je niet om met de feest periode…

Wanneer?

Zaterdag 19 december van 14u-16u.

Zaterdag 26 december van 14u-16u.

GRATIS!

Gratis inschrijven

Ik wens deel te nemen op:

Logo van DDSoft vzw