Lifestyle

In de huidige tijd is het meer dan ooit bewezen dat het belangrijk is dat een gezonde geest in een gezond lichaam zit om veerkrachtig de dag door te gaan. Als het (lichamelijk en geestelijk) welzijn niet OK is, dit ook gevolgen heeft voor de werking van uw werkomgeving.

Wijzelf gebruiken verschillende methodieken om ons zelf, en daarmee DDSoft vzw sterk en gezond te houden. Omdat onze visie is diverse onderwerpen zoveel mogelijk te combineren, en wij zelf geen voorstander zijn van hokjes, etiketten en labels  bieden we u deze expertise aan.

 

Workshops

Wij geven workshops rond well-being. Deze gaan van mindfulness, meditatie  tot wet van aantrekkingskracht en andere Oosterse technieken.

 

Autisme/ ASS

Wij kunnen een coachende rol als ervaringsdeskundige opnemen om autisme, en neurodiversiteit (al dan niet op de werkvloer) bespreekbaar te maken. 

Dennie geeft wereldwijd advies voor ITbedrijven en IT’ers op ‘s werelds grootste conferenties. Maar dit hoeft niet enkel op conferenties! Vanuit ervaringsdeskundigheid kan hij aan uw zijde staan met collega’s of studenten met autisme gerelateerde kwesties. 

Marlies heeft universitaire studies gedaan en heeft zelf autisme. Marlies is sinds 2 jaar verantwoordelijke van PASS Brugge, een zelfhulpgroep voor mensen met autisme. Vanuit haar eigen insteek, deels beïnvloed door wetenschappelijke achtergrond gaat ze met jou op zoek voor autisme gerelateerde kwesties. 

Waarom ervaringsdeskundigheid? 

Er zijn al veel psychologen, psychiaters, coaches en organisaties die helpen bij mensen met autisme. Voor sommige mensen kan iemand die hetzelfde heeft door staan een effectievere deur naar binnen zijn. Wij gaan nooit concurreren met het bestaande aanbod. Maar helaas is er op veel plaatsen een ellenlange wachtrij en kunnen sommige mensen effectief geholpen zijn door een lotgenoot. 

Coaching

Wij coachen vanuit de rol als ervaringsdeskundige. Bij coaching gaat u één op één sessies hebben met iemand van ons team. Dit kan gaan over:

  • Mindfulness
  • Meditatie
  • Positieve levensstijl
  • Law of Attraction

 

Inspiratie

Via workshops of presentaties geven wij inspirerende sessies voor groepen.

Coaching

Coaching op maat vanuit ervaringsdeskundigheid kan in de volgende vormen:

  • In een bedrijf
  • Ervaringsdeskundigheid voor professionals
  • Eén op één coaching voor lotgenoten
Foto van Buddha beeldje met een half vol glas.